Tämän kupletin juoni tiivistettynä:

näkökulmasta riippuen
joko suomenamerikkalainen
tai amerikansuomalainen mies,
suomalainen vaimo,
kolme tytärtä,
kalifornialainen löytökoira
ja vasta alkaneita seikkailuja
Yhdysvaltojen länsirannikolla.


sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Itsenäisyyspäivän retkikuvia

 Heinäkuun neljäntenä lähialueilta olisi löytynyt paljon kaikenlaista tekemistä ja tapahtumaa. Paraatien ja sen sellaisen sijaan me päätimme suunnata metsään.

Osoittautui, ettei valintamme ollut aivan epätavallinen. Juttuseuraa metsissä riitti kyllä, tiellä sai hiukan odotella liikenteen sujumista (tietyö hidasti matkaa) ja paluumatkalla näimme myös vuoristotiellä tapahtuneen onnettomuuden.

Paikoitellen tie oli jokseenkin jännittävä. Vuoristotie oli kapea, mutta mutkiin tultiin silti varsin reippaalla vauhdilla.

Ensimmäinen retkikohteemme oli Castle Rock State Park. Sieltä jatkoimme Big Basin Redwood State Parkiin katselemaan vaikuttavia punapuita. Niiden koosta saa jonkinlaisen käsityksen, kun tähyää vertauskohdaksi tuohon yhteen kuvaan eksyneitä, puun vierellä seisoskelevia ihmisiä. Hurjia siis ovat, ja kauniita näkemämme maisemat muutoinkin.










Monet alueen kaupungit ovat julistautuneet ilotulitteettomiksi ja paikoitellen tulitteet ovat laittomia. Tämä tietysti johtuu maastopalovaarasta ja osittain kai myös loukkaantumisriskistä. Kyllä täällä silti paikallisissa lehdissä kirjoiteltiin useammista ihmisistä, jotka olivat menettäneet sormia tms. ilotulitteiden kanssa leikkiessään. Me kävimme turvallisesti katsomassa julkista tulitusta. Oli kyllä hieno, teiniintyvästä ihan coolein ikinä. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti