Tämän kupletin juoni tiivistettynä:

näkökulmasta riippuen
joko suomenamerikkalainen
tai amerikansuomalainen mies,
suomalainen vaimo,
kolme tytärtä,
kalifornialainen löytökoira
ja vasta alkaneita seikkailuja
Yhdysvaltojen länsirannikolla.


sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Ruokapostaus

Viime viikolla päivällisellä tarjottua quinoa-papupataa. Yrtit, valkosipuli ja oliiviöljy tekivät mausta oikein onnistuneen, lapsetkin söivät.

 
Lounas. Makeaa, keltaista ja valkoista (kaksiväristä) maissia. Päälle lapset laittoivat voita ja majoneesia, minä lähinnä artisokka-hummusta. Nam!

Värikäs kasvispata syntyi kaapissa olleista aineksista. Punakaali toi jännän tekstuurin, muttei oikeastaan makua. Vaaleat palat ovat juureksesta, jonka nimeä en tiedä. Blogger päätti kääntää kuvan vielä kertaalleen.

Kale chipsejä syntymässä. Työläin vaihe oli pilkkoa lehdet irti toisistaan. Suolaus, öljäys ja uuniin. Harmi kyllä, meillä ollut ohje ehdotti uunin lämpötilaksi 350 F, mikä osoittautui hiukan liiaksi - suurin osa chipseistä kärähti. Kokeilemme kuitenkin uudestaan, maku oli hyvä.

Ja taas on kuva kiepsahtanut. Totuuden nimissä tunnustan, että joskus ruoka näyttää myös tältä. Pekoniranskalaisia.

Olen tosi iloinen lampaanmaitojogurtista. Se on hyvää. Ja vaikkei kehoni siedä lehmänmaitoa juuri ollenkaan, tästä ei tule oireita.

Lasten lemppari taitaa tällä hetkellä olla tacot, tässä kuvassa sinisessä kuoressa. Täytteenä lihatonta lihaa: valmiiksi maustettua soijarouhekastiketta. Lapset uskovat uudestaan ja uudestaan syövänsä jauhelihaa, koska mausta sitä ei erota. Tämän tacon sisällä myös mm. basilikaa omalta parvekkeelta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti