Tämän kupletin juoni tiivistettynä:

näkökulmasta riippuen
joko suomenamerikkalainen
tai amerikansuomalainen mies,
suomalainen vaimo,
kolme tytärtä,
kalifornialainen löytökoira
ja vasta alkaneita seikkailuja
Yhdysvaltojen länsirannikolla.


perjantai 12. joulukuuta 2014

Myrskykuvia

Myrsky tuli alueelle ennakoitua heikompana. Ennusteiden mukaan tuulet olisivat saattaneet olla vain vähän tornadorajojen alapuolella, mutta lopulta niistä jäätiin merkittävästi.

Kauempana puita ja aitoja silti kaatui, naapurikaupungissa yhden ruokakaupan katto romahti veden painosta ja useita moottoriteitä suljettiin tulvan vuoksi.

Flashflood-varoituksia lähetettiin aamupäivällä useita. Kaupan työntekijät lähtivät parkkipaikalle tarkistamaan autojensa turvallisuutta sen jälkeen, kun kaikkien kännykät olivat alkaneet samanaikaisesti huutaa viranomaisvaroitusta. 

Kaiken kaikkiaan olimme tämän säärintaman suhteen kuitenkin suojaisassa kohdassa täällä laaksossa.

Suurin oikea riski olivat ehkä autoilijat, joille jostain syystä on opetettu, ettei lätäköihin saa ajaa. Niinpä autot saattoivat tehdä odottamattomia ohjausliikkeitä. 

Muutoin liikenne oli tavanomaista rauhallisempaa, monet noudattivat kehotusta etätyöpäivän pitämisestä. Kaupoissa oli erinomaisen ruuhkatonta tehdä jouluostoksia!


Sadetta ja liikennettä.


Whole Foodsin parkkipaikalla oli vastassa usean sentin syvyinen lätäkkö. Siitä oli saappailla ihan hyvä astella, mutta saappaita näkyi kyllä katukuvassa varsin harvalla. Tyttöjä aamulla autosta kouluun auttanut vapaaehtoinen aikuinen huutelikin, että lasten sadevarustus oli "awesome".


Lounaspaikan lattialle kulkeutui vettä.


Preschoolilla varauduttiin tulvaan hiekkasäkein. Pienin kertoi, että säkeistä huolimatta vesi oli aamupäivällä tulvinut luokkahuoneiden oville saakka ja yksi opettajista oli rakentanut pihalle tilapäisen lisäviemäröintiputken, joka johti sadeveden portille ja ulos pihalta. Lapset olivat ottaneet tilanteen vastaan ilolla ja huudelleet toisilleen: "Get ready to swim!"


Aiemman postauksen kuvasta tuttu vedenuoma kuohui. Ohi ajellessani näin sen kaiteen luona pitkin päivää ihmisiä napsimassa vedestä kuvia. Oikeassa reunassa näkyy nyt vedenpintaa mittaava asteikko. Matalalla ollaan tästäkin myrskystä huolimatta.

Maanantaina vettä kuulemma satelee taas. Sitä ennen vietetään aurinkoinen viikonloppu kaikenlaisten joulupuuhien parissa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti