Tämän kupletin juoni tiivistettynä:

näkökulmasta riippuen
joko suomenamerikkalainen
tai amerikansuomalainen mies,
suomalainen vaimo,
kolme tytärtä,
kalifornialainen löytökoira
ja vasta alkaneita seikkailuja
Yhdysvaltojen länsirannikolla.


torstai 29. tammikuuta 2015

Keittiöninja ja rohkea martta


Minusta on täällä maailmalla tullut tosi rohkea.

Tänään uskaltauduin käyttämään ensimmäistä kertaa meidän keittiöninjaa, joka on ollut meillä vasta useita kuukausia.

Jostain syystä aina viikonloppuisin Farmer's Marketilla uskon olevani martoista parhain. Hankin aineksia kiinnostaviin ja suuritöisiin kokkauksiin, kuten kurpitsapiirakkaan (joka jäi kahdesti tekemättä) ja lindströminpihveihin (joita olen jo kerran kesällä tehnytkin).

Tänään kaapissa ei sitten ollut tarjolla paljon muuta kuin niitä punajuuria. Katselin keittiöninjaa epäilevästi, mutta muistin aika elävästi sen kesäisen päivän, jonka käytin parin kolmen punajuurikilon raastamiseen riivinraudalla. Muisto kannusti yrittämään, semminkin kun kello oli jo aika paljon ja dinnerin olisi pelastanut myöhästymiseltä vain innokas pitsalähetti.

Usko meinasi kuitenkin loppua, kun kaiken oikein säädeltyäni laite vain vilkutteli poweria eikä suostunut tekemään niin raastetta, smoothieta kuin taikinaakaan. Soitin puolisolle, joka kehotti heiluttelemaan hiirtä. 

Tuijotin Ninjaa epäuskoisena. Mieheni on kyllä IT-mies henkeen ja vereen, mutta aivan todellako meidän uudessa monitoimilaitteessa oli hiiri jossakin?

Kävi ilmi, ettei puoliso autohuoltopaikan metelissä oikein kuullut, mitä sanoin. Heitti vain arvaten, että koetan täällä laittaa lapsille telkkariohjelmaa ja soitan kolmatta kertaa tällä viikolla teeveen ja useiden tietokoneiden muodostaman monimutkaisen virityksen aiheuttamasta päänvaivasta. Yksi niistä on hiiri, joka ei herää.

Taikina soseutui mainiosti. Ensimmäiselle pellilliselle mahtui yhdeksän pihviä ja taikinaa on jäljellä vielä noin sataan. Hyvin menee harrastelijamartalla, tänäänkin.Hups. Terävä taikina!


2 kommenttia:

  1. Ma rakasta punajuurta mutta se raastaminen ja sotku....uuh, tekisin lindströmin pihveja ja punajuurisalaattia varmaan joka toinen paiva jos joku raastaisi ja siivoaisi ne varisotkut :)

    VastaaPoista
  2. Tuo on kyllä totta, aina jää joku paita tai keittiöpyyhe punaiseksi punajuurien jäljiltä. Tuo kone oli kyllä näppärä apu siihenkin, punajuuret ehtivät vähemmän punata, kun joutuivat suoraan kattilasta taikinaan.

    Punajuuren maku on ehkä yksi niistä, joista joko tykkää tai sitten todellakaan ei. Meidän lapsista vain yksi tykkää ja muidenkin on maistettava ruokaa. Usein näitä ei siksi tule tehtyä, vaivan jälkeen ilo jää vähäiseksi. Ehkä joskus vielä on toisin?

    VastaaPoista