Tämän kupletin juoni tiivistettynä:

näkökulmasta riippuen
joko suomenamerikkalainen
tai amerikansuomalainen mies,
suomalainen vaimo,
kolme tytärtä,
kalifornialainen löytökoira
ja vasta alkaneita seikkailuja
Yhdysvaltojen länsirannikolla.


maanantai 22. helmikuuta 2016

Päiväretkillä 3/3


Viimeisenä retkipäivänä lähdimme pohjoiseen päin. Koira oli yllättävän hyvin sopeutunut matkustamaan vuokra-autoa varten hankitussa pehmeässä kopassaan. Se oli aivan kummissaan, kun ymmärsi, ettei tänään pääsisikään mukaan.

Olimme tutkiskelleet lähialueiden museotarjontaa tarkkaan ja päätyneet mielestämme perusteltuun ratkaisuun. Kuvittelimme olevamme menossa Heureka-tyyppiseen tiedemuseoon, jonka  esittelyt olisi suunniteltu erityisesti lapsia ajatellen.

Muutama minuutti perille pääsyn jälkeen selvisi, että nettisivujen mainostama koko perheen hauskanpito olikin oikeastaan koodikieltä, joka tarkoitti vanhempien ja pienten lasten yhteistä laatuaikaa.

Mummi ja teini tykästyivät puhelimiensa, auringon ja kahvilan tarjontaan. Olikin varsin kaunis päivä, lämpötila veden äärelläkin ainakin sen +25 C.

Onneksi teini lopulta kuitenkin tempautui mukaan pikkusiskojen tutkiviin leikkeihin ja nämä puolestaan painelivat menemään posket punaisina. Pienin kiitteli erikseen kohdevalintaa - nyt hänellä oli selvästi hauskempaa kuin aikuisten näyttelykohteissa.

Mennen tullen ajoimme ensi kertaa Golden Gate -sillan yli. Sausaliton keväiset kukkulat olivat vehreät ja maisemat kauniita.

Paluumatkalla pyörähdimme vielä syömään kiinalaishenkistä pikaruokaa. Mummi etsi paikan auringosta ja me muut huomasimme paikallistuneemme sikäli, että haemme aina automaattisesti suojaa paahtavalta auringolta.

Nyt turistikierrokset on taas hetkeksi tehty. Tulevat viikonloput kuluvat mm. ostoksilla, pianotunneilla ja Suomikoulussa. Mummi kuitenkin pääsee katselemaan Kaliforniaa vielä kauempaakin, kun siskoni saapuu noin kuukauden kuluttua ja he kieputtavat muutamassa päivässä aivan hurjan road tripin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti