Tämän kupletin juoni tiivistettynä:

näkökulmasta riippuen
joko suomenamerikkalainen
tai amerikansuomalainen mies,
suomalainen vaimo,
kolme tytärtä,
kalifornialainen löytökoira
ja vasta alkaneita seikkailuja
Yhdysvaltojen länsirannikolla.


sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Yksi vielä


Viidennen reissupäivän aamu. Heräämme Gormanissa, samassa siistissä motellissa, johon keskiviikkoiltana ajoimme. Lapset alkoivat tovi sitten supista keskenään (englanniksi) ja nyt katsellaan taas lastenohjelmaa.

Eilen ehdimme nähdä vilauksen Vegasista päivänvalossa. Söimme ihanan aamiaisen Bellagio-hotellissa. Ihan ensiksi lautaset täyttyivät tuoreista hedelmistä ja marjoista. Matkan päällä tulee naposteltua paljon erilaisia naksuja ja sipsejä, niistä saa pian tarpeekseen.

Bellagion edustalla kävimme ihastelemassa hienon tanssivien vesien näytöksen. Teini tahtoi käydä kokemassa muutaman merkkiliikkeen tunnelman ja puoliso verestämässä muistoja pyramidin mallisesta Luxor-hotellista.

Ajomatkan aikana maisemat muuttuivat vähitellen tutummiksi. Vuorten piirteet pehmenivät ja puut katosivat tien viereltä. Alkoi näyttää ihan Kalifornialta.

Tänään mennään kotiin.


Bellagio. Jälkiruoaksi teini löysi ja toi pyytämättä minulle gluteenittoman suklaaleivoksen.
Bellagion sisätiloissa juhlistettiin sadonkorjuukautta. Kurpitsakoristeiden takana Garden Store oli täynnä joulua. Kimaltavaa joulua.


Paris.


Keisarin palatsi ja osa Bellagioon liittyvää ostoskeskusta. Altaassa tanssivat vedet.


Pienimmän lempihotelli.


Luxorin seinää.


Palmukuva.


Matkalla. Huikeat maisemat avautuvat aina nousun jälkeen, kun laakso levittyy eteen. Sanomme takapenkille, että nyt pitää katsoa maisemaa. Sieltä tulee väsynyt vastaus: "Joo, vuoria." Ihan kuin niitä oltais jo nähty.

1 kommentti:

  1. Tosi hienoja maisemia ja mielettomasti ajamista teidan reissulla!

    VastaaPoista