Tämän kupletin juoni tiivistettynä:

näkökulmasta riippuen
joko suomenamerikkalainen
tai amerikansuomalainen mies,
suomalainen vaimo,
kolme tytärtä,
kalifornialainen löytökoira
ja vasta alkaneita seikkailuja
Yhdysvaltojen länsirannikolla.


sunnuntai 17. elokuuta 2014

Aina vain Farmer's Market

Tänään lähdimme ensimmäistä kertaa Farmer'sille vähän kauemmas Mountain View'hun. Monet ovat kehuneet tätä markettia ja kieltämättä sen tunnelma olikin omalaatuinen.

Kun muilla marketeilla raaka-aineet, valmiit tuotteet ja tavarat on selkeästi jaoteltu omiin alueisiinsa, täällä kaikki oli sekaisin. Heti sisäänkäynnillä oli tuotettaan välimerellisen tuntuiseen tapaan kuuluvasti mainostava myyjä, ja hänen vieressään tuotetta tuoksuvasti esiin tuova kalakoju.

Keskellä toria istui hyväntuulinen kaveri, joka kertoi olevansa farmer finder. Häneltä saattoi kysyä, missä lempparikoju tällä viikolla oli.

Jokaisessa kolmessa tuntemassamme Farmersissa on puolensa. Yksi on vähän pieni, mutta varjoisa. Toinen on suuri, mutta kuuma ja aurinkoinen. Tämä kolmas oli tehokkaan kompakti, mutta ei siitä ehkä silti tullut lemppariani.

Viime postauksen jälkeen ystävä lähetti minulle linkin applicationiin, jolla voin laatia koko postauksen puhelimella, kuvineen. Kiitos. Piti heti kokeilla, ja nyt tämä toimii!



Lähikulmilla liehui lippuja, tietysti.


Yleiskuva sisäänkäynniltä.


Kurkkuja vai kesäkurpitsoja? Luultavasti kurkkuja.



Ihania isoja artisokkia! Ostimme kotiin muutaman. Pienin lapsista hihkui ihastuksesta, hänkin on oppinut tykkäämään artisokasta.





Papuja täältä saa jos jonkinmoisia. Tässä on vain puolet pavunmyyjän pöydästä.


Kurkkuja?


Iduillekin on oma kojunsa. Ostimme herneenituja, jotka leikattiin pussiin asiakkaan katsellessa.


Valmis kukka-salaatti-sekoitus. Näyttää kauniilta ja maistuu hyvältä! Lapsien makuun osa kukista oli aika voimakkaita, mutta pienimmistä oli silti hienoa syödä keijujen ruokaa. 


Kaikenlaisia kurpitsoja.


Valmiiden tuotteiden puolella on aina esimerkiksi ihania hilloja. Meillä on kaapissa jokin lievästi chilinen aprikoosihillo odottamassa sopivan ruoan lisukkeeksi pääsemistä.


Tämä näyttää roskikselta, mutta ei suinkaan ole sellainen. Juuri kuvan otettuani joku herrasmies kävi keräämässä kunnon nipun vihreitä mukaansa. Näitä vihreitä viedään maksutta kotiin esimerkiksi kotieläimille.

Riittävän monen rahtauksen jälkeen hankimme farmer's-kärryt, joihin menee noin 25 kg ruokaa kerralla. Tässä ostoskärry lastauksen jälkeen, kun aloimme olla viikko-ostosten kanssa valmiita.

Farmer's muuttuu kauden mukaan hiljalleen. Nyt esimerkiksi alkukesän aprikoosit ja pluotit ovat kokonaan kadonneet. Punajuuret ovat ilmestyneet vasta viime viikkoina. Hedelmäkojuihin voi kuulemma pian odottaa persimoneja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti