Tämän kupletin juoni tiivistettynä:

näkökulmasta riippuen
joko suomenamerikkalainen
tai amerikansuomalainen mies,
suomalainen vaimo,
kolme tytärtä,
kalifornialainen löytökoira
ja vasta alkaneita seikkailuja
Yhdysvaltojen länsirannikolla.


maanantai 17. helmikuuta 2014

Viranomaisjuttuja ja talon raivausta

Olemme lomalla. Puolison lähtöön on viikko. Ei varsinaisesti kovin rentouttavaa. 

Hoidamme asioita, joita on hoidettava ja tiedämme kumpikin, että juostaan kelloa vastaan. Autojen huollot, kompostien tyhjennykset, saunan katon paneelien vaihdot... Perusmuuttopuuhan lisäksi suoritettavaksi lankeaa aivan kaikki, mikä koskaan on to-do-listalla roikkunut.

Paljon tänne jää väkisinkin sellaista, mikä minun pitää sitten vain selvittää. Ehkäpä lähettelen puolisolle sähköpostin täydeltä kuvia tämän omistamista vempaimista: mikä tämä on, mitä sille teen?

Aloimme pohtia, olisiko kontti tai osa kontista sittenkin tarpeen. Mukaan saataisiin esim. lasten leluja ja kirjoja sekä joitakin astioita. Täytyy selvitellä hintoja jne. tarkemmin. Pääasiassa näyttää siltä, että on helpompaa ja edullisempaa saada paketti kuin paketti, iso taikka pieni, matkaamaan kohti Suomea kuin täältä pois.

Kahden lapsen passiasiaa hoidettiin tänään. Aika tätä varten piti varata kaukaa, koska lähemmiltä asemilta ei löytynyt aikaa ennen kuin viikkojen päästä. Minulla oli vahva mielipide tästä: se on hoidettava, ennen kuin puoliso lähtee. Ehkä se oli etiäinen.

Asemalla selvisi, että taannoin hoidettu viranomaisasia lasten suhteista heitä hoitaviin aikuisiin oli kirjattu rekisteriin hiukan eri tavoin, kuin me sen hahmotimme... Puoliso siis todella tarvittiin passinhakuun mukaan ja nyt asiaa on selviteltävä maistraatin kanssa ennen viisumi-/oleskelulupahaastatteluja. Maahanmuuttoviranomaiset tuskin ajattelevat hyvää siitä, jos viralliset rekisterit kertovat eri tarinaa kuin me. Hyvä, että selvisi ajoissa, mutta ärsytysten ärsytys, että tämäkin pitää kaiken muun lisäksi hoitaa.

Kohta suunnataan rokotuksiin. Loma siirretään kesään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti