Tämän kupletin juoni tiivistettynä:

näkökulmasta riippuen
joko suomenamerikkalainen
tai amerikansuomalainen mies,
suomalainen vaimo,
kolme tytärtä,
kalifornialainen löytökoira
ja vasta alkaneita seikkailuja
Yhdysvaltojen länsirannikolla.


keskiviikko 3. syyskuuta 2014

San Diego ja Legoland

 

Lauantai-aamuna suuntasimme jälleen aamiaiselle Westside Cafehen. Tällä kerralla olimme liikkeellä jo Early Bird -aamiaisen aikaan ja oletimme näin ollen hoitelevamme aamiaismaksut pikkurahoilla. Westsidessa oli hurja hässäkkä päällä - jonkinlaisena kehuna voitaneen pitää sitä, että paikalliset suosivat kahvilaa aamiaispaikkanaan. Ainoa tarjoilija ilmoitti olevansa "completely snowed here" ja lähtevänsä nyt soittamaan pomolleen. Tämä kannatti, kymmenen minuutin sisällä paikassa oli neljä tarjoilijaa lisää ja ruokaa alkoi ilmestyä pöytiin. Yksi työntekijöistä oli selvästi ensimmäistä päivää harjoittelemassa ja hänen kehitystään oli hauska seurata sillä välin, kun me odottelimme ruokaamme. Lapset viihtyivät saatuaan taas värityskirjat ja leluja.

Lasku vain yllätti. Makselimme mm. kahveista, vaikka meistä kukaan ei juo kahvia. Superkiva tarjoilija onnistui kuitenkin selittämään kaikki kuitin kummallisuudet parhain päin. Suosittelen kyllä kokeilemaan tätä edelleen! Lähdimme päivän kohteeseen iso pancake-laatikko mukanamme, sillä ilmeisesti kokki halusi korvata odotuksen annoksen koossa.

Päivän ohjelmassa oli lapsille retken kaikista tärkein kohde, Legoland California.

Tämäkin huvituspuisto on niin laaja, että kannattaa jo etukäteen vähän katsastella, mitä sieltä tahtoo nähdä. Päivän kuumuus vei meiltä voimat jo ennen iltaa ja ahkerasta hileisten limonadien lipittämisestä huolimatta monta osiota jäi täältäkin katsomatta. Alkuun jumituimme pitkäksi aikaa huvipuistolaitteisiin, mutta jaksoimme sitten kuitenkin vielä kävellä katsomaan pienoismalleja ja muutaman esityksen. Kivaan liikennepuistoon tai Legolandin omaan vesipuistoon emme edes yrittäneet. Helposti tuonne saisi pari päivää vierähtämään.

Hampurilaispäivällisen jälkeen loppuilta rentouduttiin taas hotellin uima-altaalla. Hotellin hot tubillekin löytyi käyttöä. Se oli nimittäin lämmityksen ja kuumien päivien jäljiltä illalla miltei kiehuvan kuuma. Väsyneiden jalkojen kylvettämiseen allas soveltuikin mainiosti.


Lego-talonkin pihalla liehuu lippu.

Hei, China-town!

Ja Pier 39.

Pien- ja suurkaupunkeja.

Mardi Gras.

Lego Clubhouset olivat varsin kivoja. Ensimmäisessä, joka oli aivan sisäänkäynnin tuntumassa, tuunattiin omanlainen kilpa-auto ja sitten sillä ajettiin alamäkirataa ajanottoon rinnakkain toisten kanssa. Melkein kävelimme tämän aktiviteetin ohi, mutta kannatti kyllä pistäytyä sisälle.

Alueen toisella laidalla kävimme viimeiseksi toisessa Clubhousessa, jossa myytiin legopalikoita irtokarkkimyyntinä ja annettiin mahdollisuus kasata oma ukkeli itse valituista osista. Sopivasti kolme kaveria kuului samaan pakettiin, joten jokainen tyttö sai tehdä omansa. Irtopusseihin kerättiin kaikkea pinkkiä ja violettia. :)

Suru oli kotiin tultuamme melkoinen, kun huomasimme, että nämä lego-ostokset olivat siinä kassissa, joka unohtui hotellille. Eilen puoliso kulutti huomattavasti aikaa puhelimessa järjestellen UPSin kaveria hakemaan pussia. Siellä on sisällä paitsi matkamuisto-ostokset, myös runsaasti elektroniikkaa... Vähän jänskättää, noinko tuo löytää meitä enää.

2 kommenttia:

  1. En tiennytkaan, etta Kaliforniassakin on Legoland! Olen itse lapsena (joskus turhan kauan sitten!) kaynyt Tanskan vastaavassa ja hauskaa oli! :)

    VastaaPoista
  2. Mullekin se Tanskan Legoland on aina ollut se juttu. Olimme itse asiassa vähän puhuneet, että se olisi ollut tämän kesän lomakohde. Sitten tulimmekin tänne. Mutta varmaan Legoland on kaikkialla hauska. :)

    VastaaPoista